Recht voor ondernemers
Het ondernemingsrecht: iedere ondernemer heeft er mee te maken, ook het midden- en kleinbedrijf. Dijstelberge & Omta Advocaten is gespecialiseerd in de vele facetten die bij het ondernemingsrecht komen kijken. Denk hierbij aan het opstellen van de algemene voorwaarden van uw onderneming, het geven van advies bij uw keuze van een ondernemingsvorm of bij het beoordelen van allerlei overeenkomsten en contracten. Maar ook bij een discussie over een levering, een factuur of een andere niet nagekomen afspraak, mag u rekenen op Dijstelberge & Omta Advocaten.
Of het nu gaat om klankborden, advies inwinnen of hulp bij een procedure, ons team staat graag voor u klaar.
Arbeidsrecht
Bent u een ondernemer met personeel? Of bent u zelf werknemer?
Dan heeft u al te maken met arbeidsrecht en krijgt u er in de toekomst nog meer mee te maken. Het arbeidsrecht omvat alle regels die van toepassing zijn op de juridische verhouding tussen werkgever en werknemer.
Dit recht is van toepassing wanneer twee partijen een arbeidsovereenkomst met elkaar aangaan. Het arbeidsrecht kan gaan over zaken als arbeidscontracten, arbeidsconflicten, ontslagrechten of reorganisaties
Grote veranderingen in 2015
Per 1 juli 2015 hebben er in het ontslagrecht ingrijpende wijzigingen plaatsgevonden voor zowel de werkgever als werknemer. Eén en ander vloeit voort uit de Wet werk en zekerheid (Wwz). Een reeks arbeidsovereenkomsten kan bijvoorbeeld niet meer in totaal drie, maar nog slechts twee jaren duren.
Aan beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden heeft de wetgever strengere eisen gesteld. Vanaf 1 juli 2015 moet de werkgever u schriftelijk wijzen op de bedenktijd van 2 weken om de beeïndigingsovereenkomst ongedaan te maken. Als de werkgever u niet schriftelijk op de bedenktijd wijst, dan heeft u 3 weken om de beëindigingsovereenkomst ongedaan te maken. Indien u minimaal 2 jaar bij een werkgever heeft gewerkt, dan kunt u onderhandelen over een transitievergoeding.
De werkgever is wettelijk niet verplicht om u deze vergoeding te geven als u kiest voor een beëindiging met wederzijds goedvinden. Een disfunctionerende werknemer kan na 1 juli 2015 alleen nog worden ontslagen met een goed opgebouwd dossier.
Dijstelberge & Omta Advocaten staan zowel werkgevers als werknemers bij. Wat voor probleem of vraagstuk u ook heeft op het gebied van arbeidsrecht, schakel Dijstelberge & Omta Advocaten in. We geven u advies en helpen u de zaak op te lossen.
Huurrecht
Een huurovereenkomst is een van de meest voorkomende contracten in Nederland. Het huurrecht geeft een aantal regels die voor iedere huurovereenkomst van toepassing zijn. Deze regels zijn meestal van regelend recht. Dit houdt in dat de betrokken partijen er vanaf mogen wijken, maar doen ze dit niet dan gelden automatisch de regels van het huurrecht.
Het huurrecht is van toepassing op alle huurovereenkomsten, variërend van woning-, winkel- en kantoorhuur tot het huren van een auto. Huurrecht valt deels onder dwingend recht en dat houdt in dat het contract niet mag afwijken van de wet als dit ten nadele van de huurder is. Dijstelberge & Omta Advocaten is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, heeft veel ervaring binnen het huurrecht en leidt u graag door het doolhof van huurgeschillen, huurachterstanden en zelfs ontruimingsprocedures.
Incasso
U bent zuinig op uw klanten en u rekent op hen. Maar soms betalen klanten niet… Wat dan?
Reken dan op Dijstelberge & Omta Advocaten, want we kunnen de juiste middelen inzetten om uw debiteur over te halen te betalen. Ongeacht het openstaande bedrag. Want in tegenstelling tot incassobureaus of gerechtsdeurwaarders kunnen wij wel alle denkbare juridische middelen inzetten in het incassotraject. Bovendien bent u bij ons verzekerd van een concurrerend tarief omdat naast onze advocaten ook onze juridische medewerkers veel werk voor u verzetten.
Incassotraject
Hoewel we behoorlijke druk uit kunnen oefenen, krijgt het gesprek altijd voorrang. De structuur van het incassotraject is als volgt: In eerste instantie proberen we met een helder gesprek uw klant over te halen te betalen. Na zo’n eerste contact sturen we een aanmaning, sommatie of een concept dagvaarding. Pas daarna nemen we gerechtelijke stappen om een betaling juridisch af te dwingen. Zo incasseren we gestructureerd, succesvol en met de menselijke maat in het vizier uw vordering!